Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

11.08.25 – 14.08.25

Wykaz alergenów znajduje się pod jadłospisem.

Poniedziałek:
Śniadanie: pieczywo mieszane pszenno-żytnie (1), serek naturalny (7), wędlina, papryka, kawa zbożowa (mleko (7), kawa, miód), śliwka
Obiad: kapuśniak (kapusta kiszona, marchew, pietruszka, seler (9), por, ziemniaki, kurczak), ryż z bananem i jogurtem naturalnym (7), kompot
Podwieczorek: bułka ziarnista (1), masło (7), pomidor, ogórek, rzodkiewka, herbata z cytryną

Wtorek:
Śniadanie: płatki żytnie na mleku (7), bułka ziarnista (1), masło (7), wędlina, pomidor
Obiad : chłodnik (buraki, ogórki, rzodkiewka, jajko (3), jogurt naturalny (7)), spaghetti (makaron (1) mięso wieprzowe pomidory, bazylia, olej rzepakowy), kompot
Podwieczorek: arbuz, chrupki kukurydziane

Środa:
Śniadanie: Pieczywo mieszane pszenno- żytnie (1), masło (7), parówka z szynki na ciepło, ketchup, kakao (mleko (7), kakao, miód)
Obiad: krupnik z kaszy jaglanej (kasza, marchew, por, pietruszka, seler (9), kurczak, ziemniaki), pierogi (mąka (1), jajka (3) z serem twarogowym (7), mus truskawkowy, kompot
Podwieczorek: bułki (mąka (1), jajka (3), mleko (7), olej, drożdże) z jagodami, mięta

Czwartek:
Śniadanie: rogal (1), masło (7), dżem, borówka
Obiad: zupa pomidorowa (koncentrat pomidorowy, marchew, pietruszka, seler (9), makaron (1), jogurt naturalny (7)), ziemniaki, paluszki rybne z pieca (Miruna (4), bułka tarta (1), jajka (3), olej rzepakowy), surówka z kapusty kiszonej, marchewki, jabłka, kompot
Podwieczorek: pianka owocowa z jogurtem naturalnym (7), podpłomyki (1)