Jadłospis
11.08.25 – 14.08.25
Wykaz alergenów znajduje się pod jadłospisem.
Poniedziałek:
Śniadanie: pieczywo mieszane pszenno-żytnie (1), serek naturalny (7), wędlina, papryka, kawa zbożowa (mleko (7), kawa, miód), śliwka
Obiad: kapuśniak (kapusta kiszona, marchew, pietruszka, seler (9), por, ziemniaki, kurczak), ryż z bananem i jogurtem naturalnym (7), kompot
Podwieczorek: bułka ziarnista (1), masło (7), pomidor, ogórek, rzodkiewka, herbata z cytryną
Wtorek:
Śniadanie: płatki żytnie na mleku (7), bułka ziarnista (1), masło (7), wędlina, pomidor
Obiad : chłodnik (buraki, ogórki, rzodkiewka, jajko (3), jogurt naturalny (7)), spaghetti (makaron (1) mięso wieprzowe pomidory, bazylia, olej rzepakowy), kompot
Podwieczorek: arbuz, chrupki kukurydziane
Środa:
Śniadanie: Pieczywo mieszane pszenno- żytnie (1), masło (7), parówka z szynki na ciepło, ketchup, kakao (mleko (7), kakao, miód)
Obiad: krupnik z kaszy jaglanej (kasza, marchew, por, pietruszka, seler (9), kurczak, ziemniaki), pierogi (mąka (1), jajka (3) z serem twarogowym (7), mus truskawkowy, kompot
Podwieczorek: bułki (mąka (1), jajka (3), mleko (7), olej, drożdże) z jagodami, mięta
Czwartek:
Śniadanie: rogal (1), masło (7), dżem, borówka
Obiad: zupa pomidorowa (koncentrat pomidorowy, marchew, pietruszka, seler (9), makaron (1), jogurt naturalny (7)), ziemniaki, paluszki rybne z pieca (Miruna (4), bułka tarta (1), jajka (3), olej rzepakowy), surówka z kapusty kiszonej, marchewki, jabłka, kompot
Podwieczorek: pianka owocowa z jogurtem naturalnym (7), podpłomyki (1)