Jadłospis
Poniedziałek:
Śniadanie: Pieczywo mieszane pszenno- żytnie z masłem, serek homogenizowany, kawa mleczna
Obiad: zupa z kapusty z pomidorami na wywarze drobiowo-warzywnym, ryż z bananem, kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Pieczywo mieszane pszenno-żytnie z masłem, wędlina wieprzowa, ogórek , herbata z cytryną
Wtorek;
Śniadanie: kasza manna na mleku, bułka pszenna, masło, jabłko
Obiad: kalafiorowa na wywarze drobiowo-warzywnym, zapiekanka makaronowo- mięsno- warzywna, kompot
Podwieczorek: kisiel, ciastko
Środa:
Śniadanie: pieczywo mieszane pszenno- żytnie, masło, twarożek z białego sera, rzodkiewka, kakao
Obiad: rosół jarski na wywarze drobiowo- warzywnym, ziemniaki, kotlet drobiowy, żółta fasolka kompot wieloowocowy
Podwieczorek: pieczywo mieszane z masłem, jajko, szczypior, herbata z cytryną
Czwartek:
Śniadanie: bułki pszenno- żytnie, masło, wędlina wieprzowa, pomidor, herbata z cytryną
Obiad: owocowa z makaronem, ryż, jeżyki w sosie pieczeniowym, kompot wieloowocowy
Podwieczorek: budyń, ciastko
Piątek:
Śniadanie: rogal z masłem, dżem, kawa mleczna
Obiad: krupnik z kaszy jaglanej na wywarze drobiowo- warzywnym, pierogi z serem, kompot wieloowocowy
Podwieczorek: serek, wafle