Jadłospis
Poniedziałek:
Śniadanie: pieczywo mieszane pszenno- żytnie, serek naturalny, wędlina drobiowa, pomidor, ogórek, kakao
Obiad: zupa kalafiorowa, makaron z serem, marchew, sok
Podwieczorek: bułka grahamka, masło orzechowe, dżem, gruszka
Wtorek:
Śniadanie: płatki owsiane na mleku, bułka z nutellą- wyrób własny
Obiad: owocowa z makaronem, ziemniaki, kotlet drobiowy, ogórek, marchew, jabłko, woda z pomarańczą
Podwieczorek: jogurt z mango, 1/2 rogala, orzechy
Środa:
Śniadanie: jajecznica ze szczypiorkiem, pieczywo mieszane pszenno- żytnie, masło, pomidorki koktajlowe, kawa
Obiad: zalewajka z jogurtem, kasza bulgur, gulasz wieprzowy z papryką, fasolka gotowana, kompot
Podwieczorek: pudding ryżowy z musem malinowym
Czwartek:
Śniadanie: kasza manna na mleku, pieczywo mieszane, serek mój ulubiony, papryka kolorowa
Obiad: pomidorowa z ryżem, ziemniaki, miruna, surówka z kapusty z koperkiem, kompot wieloowocowy
Podwieczorek: galaretka z jogurtem naturalnym, jabłko, rodzynki
Piątek:,
Śniadanie: pieczywo mieszane, serek naturalny, schab gotowany, sałata, ogórek zielony, kakao
Obiad: fasolowa, makaronowa zapiekanka z mięsem wieprzowym, marchew, fasolka, brukselka, pietruszka, por, seler, kompot wieloowocowy
Podwieczorek: kefir, jabłko, banan, kiwi, chia, siemię lniane, andruty