Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

08.09.25 – 12.09.25

Wykaz alergenów znajduje się pod jadłospisem.

Poniedziałek:
Śniadanie: pieczywo mieszane pszenno-żytnie (1), masło (7), dżem, mleko (7), marchew
Obiad: zupa kapuściana (kapusta, marchew, pietruszka, seler (9), por, ziemniaki, kurczak), makaron (1) z białym serem (7) i jogurtem naturalnym (7), sok
Podwieczorek: pieczywo mieszane pszenno-żytnie (1), serek naturalny (7), wędlina, ogórek, herbata z cytryną

Wtorek:
Śniadanie: płatki owsiane (1) na mleku (7), bułka ziarnista (1), masło (7), wędlina, rzodkiewka, śliwka
Obiad : zupa żurek (marchew, pietruszka, por, seler, kurczak, zakwas, ziemniaki, jogurt naturalny (7)), ryż, filet z curry w sosie jogurtowym (7), sałatka grecka (sałata, ser feta (7), oliwki, ogórek, pomidor, papryka kolorowa, pomidor), kompot
Podwieczorek: budyń (mleko (7)), mandarynka

Środa:
Śniadanie: Pieczywo mieszane pszenno- żytnie (1), masło (7), jajecznica (3), szczypiorek, kawa (mleko (7), kawa, miód), winogrono
Obiad: zupa barszcz czerwony ( buraki, marchew, pietruszka, seler (9), por, kurczak, ziemniaki, jogurt naturalny (7)), kasza jęczmienna (1), pulpet (mięso wieprzowe, jajka (3), bułka tarta (1)w sosie pieczarkowym, ogórek, kompot
Podwieczorek: bułka (1), masło (7), sałatka warzywna (marchew, pietruszka, ogórek, jabłko, majonez, jajko (3)), mięta

Czwartek:
Śniadanie: pieczywo mieszane (1), masło (7), pasztet drobiowy z indykiem, ogórek, kakao (mleko (7), kakao, miód), ½ jabłka
Obiad: zupa pomidorowa z ryżem (koncentrat pomidorowy, marchew, pietruszka, seler (9), kurczak, ryż), ziemniaki paluszki rybne z pieca (Miruna (4), jajka (3), bułka tarta (1), olej rzepakowy), surówka z kapusty z kukurydzą i słonecznikiem, woda z cytryną
Podwieczorek: galaretka owocowa z jogurtem naturalnym (7), melon

Piątek:
Śniadanie: kasza manna (1) na mleku (7), bułka (1), masło (7), capresi (7), papryka, orzechy (8)
Obiad: zupa z soczewicy (soczewica, marchew, por, pietruszka, seler (9), koncentrat pomidorowy, ziemniaki), kopytka (jajka (3), mąka (1)), gulasz wieprzowy, mizeria (ogórki, jogurt naturalny (7)), kompot
Podwieczorek: kisiel, talarki (1), śliwki


Alergeny [.pdf, 181.78 kB]