Jadłospis
08.12.25 – 12.12.25
Wykaz alergenów znajduje się pod jadłospisem.
Poniedziałek:
Śniadanie: pieczywo mieszane pszenno-żytnie (1), masło (7), pasta słonecznikowa z pomidorami, kawa mleczna (kawa, miód, mleko (7)), jabłko
Obiad: zupa krupnik (kasza, marchew, pietruszka, seler (9), por, ziemniaki, kurczak), naleśniki z serem (mąka (1), jajka (3), ser (7)), mus truskawkowy, woda z imbirem
Podwieczorek: pieczywo mieszane pszenno-żytnie (1), masło (7), wędlina, ogórek kwaszony, herbata z cytryną
Wtorek:
Śniadanie: rogal pszenny (1), masło (7), kakao (mleko (7), miód, kakao, gruszka
Obiad : zupa pieczarkowa (pieczarki, marchew, pietruszka, por, ziemniaki, seler, jogurt naturalny (7), kurczak), spaghetti (makaron (1), mięso wieprzowe, pomidory, bazylia, olej rzepakowy), ogórek, kompot
Podwieczorek: maślanka (1) z miodem, ciastko (1,3)
Środa:
Śniadanie: kasza manna na mleku (7), bułka (1), masło (7), ser Capresi (7), papryka
Obiad: zupa fasolowa (fasola, marchew, pietruszka, seler (9), por, ziemniaki), ryż w sosie słodko – kwaśnym z filetem drobiowym (ananas, pomidor, papryka), kompot
Podwieczorek: bułka ziarnista (1), masło (7), pasta rybna (ryba (4), pomidory), pomidor, mięta
Czwartek:
Śniadanie: pieczywo mieszane pszenno- żytnie (1) z masłem (7), jajecznica (3), szczypiorek, kawa (kawa, miód, mleko (7)), melon
Obiad: zupa ogórkowa (ogórki kiszone, marchew, pietruszka, seler (9), por, ziemniaki), kasza, schab pieczony w sosie własnym, marchew z jabłkiem, kompot
Podwieczorek: budyń mleko (7), chrupki kukurydziane (1), jabłko
Piątek:
Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (7), bułka (1), masło (7), krem orzechowy (8), marchew
Obiad: zupa pomidorowa (koncentrat pomidorowy, marchew, por, pietruszka, kurczak, makaron (7), seler (9)), ziemniaki, paluszki rybne (ryba (4), jajka (3), bułka tarta (1), olej rzepakowy), kapusta kiszona, kompot
Podwieczorek: mandarynka, ciastko (1,7,3)
Alergeny [.pdf, 181.78 kB]
