Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

20.10.25 – 24.10.25

Wykaz alergenów znajduje się pod jadłospisem.

Poniedziałek:
Śniadanie: pieczywo mieszane pszenno-żytnie (1), masło orzechowe (5), dżem, mleko (7), marchew
Obiad: zupa krupnik (kasza, marchew, pietruszka, seler (9), por, ziemniaki, kurczak), makaron (1) z truskawkami i jogurtem naturalnym (7), kompot
Podwieczorek: pieczywo mieszane pszenno-żytnie (1), serek naturalny (7), wędlina, pomidor, kiełki, herbata z cytryną

Wtorek:
Śniadanie: chleb mieszany pszenno- żytni (1), masło (7), jajecznica (3), szczypiorek, kawa zbożowa (mleko (7), kakao, miód), pomidorki koktajlowe
Obiad : zupa barszcz biały (marchew, pietruszka, por, seler, kurczak, ziemniaki, zakwas, czosnek, majeranek), kasza, gulasz z papryką i marchewką, ogórek kwaszony, kompot
Podwieczorek: budyń (mleko (7)), banan

Środa:
Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (7), bułka (1), masło (7), miód, śliwka
Obiad: zupa z soczewicy (soczewica, marchew, pietruszka, seler (9), por, ziemniaki, kurczak), spaghetti (makaron (1), mięso wieprzowe, pomidory, passata, bazylia), sok
Podwieczorek: bułka (1), masło (7), Capresi (7), rzodkiewki, herbata owocowa

Czwartek:
Śniadanie: pieczywo mieszane pszenno- żytnie (1) z masłem (7), pasztet drobiowy, papryka, kawa (kawa, miód, mleko (7)), jabłko
Obiad: zupa ryżanka (marchew, pietruszka, seler (9), por, ryż, kurczak), ziemniaki, paluszki rybne (ryba (4), jajka (3), bułka tarta (1), olej rzepakowy), mizeria (ogórki, jogurt naturalny (7)), kompot
Podwieczorek: ciasto (1,3,7), winogrono, mięta

Piątek:
Śniadanie: zacierki (1) na mleku (7), bułka (1), masło (7), wędlina, pomidor,
Obiad: zupa pomidorowa z makaronem (1) (marchew, por, pietruszka, seler (9), koncentrat pomidorowy, kurczak), knedle ze śliwką (mąka (1), jajka (3)), polewa jogurtowa (7) z cynamonem, kompot
Podwieczorek: mandarynki, herbatniki (1)


Alergeny [.pdf, 181.78 kB]