Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

06.10.25 – 10.10.25

Wykaz alergenów znajduje się pod jadłospisem.

Poniedziałek:
Śniadanie: pieczywo mieszane pszenno-żytnie (1), masło (7), dżem, mleko (7), banan, orzechy (5)
Obiad: zupa grochowa (groch, marchew, pietruszka, seler (9), por, ziemniaki), makaron (1) z truskawkami i jogurtem naturalnym (7)), kompot
Podwieczorek: pieczywo mieszane pszenno-żytnie (1), serek naturalny (7), wędlina, pomidor, herbata z cytryną

Wtorek:
Śniadanie: kasza manna (1) na mleku (7), bułka (1), masło (7), pasztet, ogórek kiszony, śliwka
Obiad : zupa kalafiorowa (kalafior, marchew, pietruszka, por, seler, kurczak, ziemniaki, jogurt naturalny (7)), kasza jęczmienna (1), gulasz drobiowy z papryką, ogórek zielony, kompot
Podwieczorek: budyń na mleku (7) z wiórkami kokosowymi, pomarańcza

Środa:
Śniadanie: pieczywo mieszane pszenno- żytnie (1), masło (7), jajko (3), rzodkiewka, jabłko, kawa mleczna (kawa, mleko (7), miód)
Obiad: zupa żurek (zakwas, marchew, pietruszka, seler (9), por, ziemniaki, kurczak,  jogurt naturalny (7)), pierogi z mięsem (mąka (1), jajka (3), mięso wieprzowe), marchew tarta, sok
Podwieczorek: bułka (1), masło (7), capresi (7), papryka, mięta

Czwartek:
Śniadanie: chałka (1) z masłem (7), kakao (kakao, miód, mleko (7)), gruszka
Obiad: zupa literkowa (makaron (1), marchew, pietruszka, kurczak, seler (9)), ziemniaki, paluszki rybne (ryba (4), jajka (3), bułka tarta (1), olej rzepakowy), marchew z jabłkiem i jogurtem (7), kompot
Podwieczorek: ciasto drożdżowe (mąka (1), jajka (3), drożdże, mleko (7)), herbata owocowa, mandarynka

Piątek:
Śniadanie: płatki owsiane (1) na mleku (7), bułka (1), masło (7), pasta z zielonego groszku z serkiem naturalnym (7), papryka
Obiad: zupa pomidorowa z ryżem  (ryż, marchew, por, pietruszka, seler (9), kurczak, jogurt naturalny (7)), ziemniaki, udko z pieca, buraczki gotowane, kompot
Podwieczorek: jogurt naturalny (7), banan


Alergeny [.pdf, 181.78 kB]