Jadłospis
06.10.25 – 10.10.25
Wykaz alergenów znajduje się pod jadłospisem.
Poniedziałek:
Śniadanie: pieczywo mieszane pszenno-żytnie (1), masło (7), dżem, mleko (7), banan, orzechy (5)
Obiad: zupa grochowa (groch, marchew, pietruszka, seler (9), por, ziemniaki), makaron (1) z truskawkami i jogurtem naturalnym (7)), kompot
Podwieczorek: pieczywo mieszane pszenno-żytnie (1), serek naturalny (7), wędlina, pomidor, herbata z cytryną
Wtorek:
Śniadanie: kasza manna (1) na mleku (7), bułka (1), masło (7), pasztet, ogórek kiszony, śliwka
Obiad : zupa kalafiorowa (kalafior, marchew, pietruszka, por, seler, kurczak, ziemniaki, jogurt naturalny (7)), kasza jęczmienna (1), gulasz drobiowy z papryką, ogórek zielony, kompot
Podwieczorek: budyń na mleku (7) z wiórkami kokosowymi, pomarańcza
Środa:
Śniadanie: pieczywo mieszane pszenno- żytnie (1), masło (7), jajko (3), rzodkiewka, jabłko, kawa mleczna (kawa, mleko (7), miód)
Obiad: zupa żurek (zakwas, marchew, pietruszka, seler (9), por, ziemniaki, kurczak, jogurt naturalny (7)), pierogi z mięsem (mąka (1), jajka (3), mięso wieprzowe), marchew tarta, sok
Podwieczorek: bułka (1), masło (7), capresi (7), papryka, mięta
Czwartek:
Śniadanie: chałka (1) z masłem (7), kakao (kakao, miód, mleko (7)), gruszka
Obiad: zupa literkowa (makaron (1), marchew, pietruszka, kurczak, seler (9)), ziemniaki, paluszki rybne (ryba (4), jajka (3), bułka tarta (1), olej rzepakowy), marchew z jabłkiem i jogurtem (7), kompot
Podwieczorek: ciasto drożdżowe (mąka (1), jajka (3), drożdże, mleko (7)), herbata owocowa, mandarynka
Piątek:
Śniadanie: płatki owsiane (1) na mleku (7), bułka (1), masło (7), pasta z zielonego groszku z serkiem naturalnym (7), papryka
Obiad: zupa pomidorowa z ryżem (ryż, marchew, por, pietruszka, seler (9), kurczak, jogurt naturalny (7)), ziemniaki, udko z pieca, buraczki gotowane, kompot
Podwieczorek: jogurt naturalny (7), banan
Alergeny [.pdf, 181.78 kB]