Jadłospis
20.10.25 – 24.10.25
Wykaz alergenów znajduje się pod jadłospisem.
Poniedziałek:
Śniadanie: pieczywo mieszane pszenno-żytnie (1), masło orzechowe (5), dżem, mleko (7), marchew
Obiad: zupa krupnik (kasza, marchew, pietruszka, seler (9), por, ziemniaki, kurczak), makaron (1) z truskawkami i jogurtem naturalnym (7), kompot
Podwieczorek: pieczywo mieszane pszenno-żytnie (1), serek naturalny (7), wędlina, pomidor, kiełki, herbata z cytryną
Wtorek:
Śniadanie: chleb mieszany pszenno- żytni (1), masło (7), jajecznica (3), szczypiorek, kawa zbożowa (mleko (7), kakao, miód), pomidorki koktajlowe
Obiad : zupa barszcz biały (marchew, pietruszka, por, seler, kurczak, ziemniaki, zakwas, czosnek, majeranek), kasza, gulasz z papryką i marchewką, ogórek kwaszony, kompot
Podwieczorek: budyń (mleko (7)), banan
Środa:
Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (7), bułka (1), masło (7), miód, śliwka
Obiad: zupa z soczewicy (soczewica, marchew, pietruszka, seler (9), por, ziemniaki, kurczak), spaghetti (makaron (1), mięso wieprzowe, pomidory, passata, bazylia), sok
Podwieczorek: bułka (1), masło (7), Capresi (7), rzodkiewki, herbata owocowa
Czwartek:
Śniadanie: pieczywo mieszane pszenno- żytnie (1) z masłem (7), pasztet drobiowy, papryka, kawa (kawa, miód, mleko (7)), jabłko
Obiad: zupa ryżanka (marchew, pietruszka, seler (9), por, ryż, kurczak), ziemniaki, paluszki rybne (ryba (4), jajka (3), bułka tarta (1), olej rzepakowy), mizeria (ogórki, jogurt naturalny (7)), kompot
Podwieczorek: ciasto (1,3,7), winogrono, mięta
Piątek:
Śniadanie: zacierki (1) na mleku (7), bułka (1), masło (7), wędlina, pomidor,
Obiad: zupa pomidorowa z makaronem (1) (marchew, por, pietruszka, seler (9), koncentrat pomidorowy, kurczak), knedle ze śliwką (mąka (1), jajka (3)), polewa jogurtowa (7) z cynamonem, kompot
Podwieczorek: mandarynki, herbatniki (1)
Alergeny [.pdf, 181.78 kB]
