Jadłospis
29.09.25 – 03.10.25
Wykaz alergenów znajduje się pod jadłospisem.
Poniedziałek:
Śniadanie: pieczywo mieszane pszenno-żytnie (1), masło (7), ser żółty (7), pomidor, kawa mleczna (miód, kawa, mleko (7)), marchew
Obiad: zupa krupnik (kasza jęczmienna (1), marchew, pietruszka, seler (9), por, ziemniaki, kurczak), placki z jabłkiem (mąka (1), jajka (3), jogurt naturalny (7)), woda z imbirem
Podwieczorek: pieczywo mieszane pszenno-żytnie (1), serek naturalny (7), wędlina, rzodkiewka, ogórek kiszony, herbata z cytryną
Wtorek:
Śniadanie: płatki żytnie (1) na mleku (7), bułka (1), masło (7), serek wiejski (7), papryka
Obiad : zupa ogórkowa (ogórki, marchew, pietruszka, por, seler, ziemniaki, jogurt naturalny (7)), makaron (1) carbonara z szynką i jogurtem naturalnym (7), pomidor, kompot
Podwieczorek: kefir (7) z bananem, gruszką, szpinakiem i siemieniem, chrupki kukurydziane (1)
Środa:
Śniadanie: pieczywo mieszane pszenno- żytnie(1), masło (7), twarożek (ser biały (7), jogurt naturalny (7)), szczypiorek, rzodkiewka, kakao (mleko (7), kakao, miód)
Obiad: zupa barszcz czerwony (buraki, marchew, pietruszka, seler (9), por, ziemniaki, jogurt naturalny (7)), kluski śląskie (mąka (1), jajka (3),) polędwiczki z pieca, fasolka gotowana, kompot
Podwieczorek: kisiel, herbatniki (1), nektarynka
Czwartek:
Śniadanie: pieczywo mieszane pszenno- żytnie (1), masło (7), parówki z szynki, ketchup, kawa zbożowa (kawa, miód, mleko (7)), gruszka
Obiad: zupa zacierkowa (zacierki (1), marchew, pietruszka, seler (9)), ziemniaki, Miruna w warzywach (ryba (4), jajka (3), bułka tarta (1), olej rzepakowy, marchew, pietruszka, por, seler (9), koncentrat pomidorowy), kompot
Podwieczorek: pieczywo mieszane pszenno- żytnie (1), masło (7), sałata, pomidor, ogórek, winogrono, herbata owocowa
Piątek:
Śniadanie: płatki kukurydziane (1) na mleku (7), bułka (1), masło (7), wędlina, pomidor, kalarepa
Obiad: zupa z fasoli (fasolka, marchew, por, pietruszka, seler (9), kurczak, ziemniaki, jogurt naturalny (7)), spaghetti (makaron (1), passata pomidorowa, mięso wieprzowe, bazylia), kompot
Podwieczorek: ciasto zbożowe (1,3), banan
Alergeny [.pdf, 181.78 kB]