Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

29.09.25 – 03.10.25

Wykaz alergenów znajduje się pod jadłospisem.

Poniedziałek:
Śniadanie: pieczywo mieszane pszenno-żytnie (1), masło (7), ser żółty (7), pomidor, kawa mleczna (miód, kawa, mleko (7)), marchew
Obiad: zupa krupnik (kasza jęczmienna (1), marchew, pietruszka, seler (9), por, ziemniaki, kurczak), placki z jabłkiem (mąka (1), jajka (3), jogurt naturalny (7)), woda z imbirem
Podwieczorek: pieczywo mieszane pszenno-żytnie (1), serek naturalny (7), wędlina, rzodkiewka, ogórek kiszony, herbata z cytryną

Wtorek:
Śniadanie: płatki żytnie (1) na mleku (7), bułka (1), masło (7), serek wiejski (7), papryka
Obiad : zupa ogórkowa (ogórki, marchew, pietruszka, por, seler, ziemniaki, jogurt naturalny (7)), makaron (1) carbonara z szynką i jogurtem naturalnym (7), pomidor, kompot
Podwieczorek: kefir (7) z bananem, gruszką, szpinakiem i siemieniem, chrupki kukurydziane (1)

Środa:
Śniadanie: pieczywo mieszane pszenno- żytnie(1), masło (7), twarożek (ser biały (7), jogurt naturalny (7)), szczypiorek, rzodkiewka, kakao (mleko (7), kakao, miód)
Obiad: zupa barszcz czerwony (buraki, marchew, pietruszka, seler (9), por, ziemniaki, jogurt naturalny (7)), kluski śląskie (mąka (1), jajka (3),) polędwiczki z pieca, fasolka gotowana, kompot
Podwieczorek: kisiel, herbatniki (1), nektarynka

Czwartek:
Śniadanie: pieczywo mieszane pszenno- żytnie (1), masło (7), parówki z szynki, ketchup, kawa zbożowa (kawa, miód, mleko (7)), gruszka
Obiad: zupa zacierkowa (zacierki (1), marchew, pietruszka, seler (9)), ziemniaki, Miruna w warzywach (ryba (4), jajka (3), bułka tarta (1), olej rzepakowy, marchew, pietruszka, por, seler (9), koncentrat pomidorowy), kompot
Podwieczorek: pieczywo mieszane pszenno- żytnie (1), masło (7), sałata, pomidor, ogórek, winogrono, herbata owocowa

Piątek:
Śniadanie: płatki kukurydziane (1) na mleku (7), bułka (1), masło (7), wędlina, pomidor, kalarepa
Obiad: zupa z fasoli (fasolka, marchew, por, pietruszka, seler (9), kurczak, ziemniaki, jogurt naturalny (7)), spaghetti (makaron (1), passata pomidorowa, mięso wieprzowe, bazylia), kompot
Podwieczorek: ciasto zbożowe (1,3), banan


Alergeny [.pdf, 181.78 kB]