Jadłospis
08.09.25 – 12.09.25
Wykaz alergenów znajduje się pod jadłospisem.
Poniedziałek:
Śniadanie: pieczywo mieszane pszenno-żytnie (1), masło (7), dżem, mleko (7), marchew
Obiad: zupa kapuściana (kapusta, marchew, pietruszka, seler (9), por, ziemniaki, kurczak), makaron (1) z białym serem (7) i jogurtem naturalnym (7), sok
Podwieczorek: pieczywo mieszane pszenno-żytnie (1), serek naturalny (7), wędlina, ogórek, herbata z cytryną
Wtorek:
Śniadanie: płatki owsiane (1) na mleku (7), bułka ziarnista (1), masło (7), wędlina, rzodkiewka, śliwka
Obiad : zupa żurek (marchew, pietruszka, por, seler, kurczak, zakwas, ziemniaki, jogurt naturalny (7)), ryż, filet z curry w sosie jogurtowym (7), sałatka grecka (sałata, ser feta (7), oliwki, ogórek, pomidor, papryka kolorowa, pomidor), kompot
Podwieczorek: budyń (mleko (7)), mandarynka
Środa:
Śniadanie: Pieczywo mieszane pszenno- żytnie (1), masło (7), jajecznica (3), szczypiorek, kawa (mleko (7), kawa, miód), winogrono
Obiad: zupa barszcz czerwony ( buraki, marchew, pietruszka, seler (9), por, kurczak, ziemniaki, jogurt naturalny (7)), kasza jęczmienna (1), pulpet (mięso wieprzowe, jajka (3), bułka tarta (1)w sosie pieczarkowym, ogórek, kompot
Podwieczorek: bułka (1), masło (7), sałatka warzywna (marchew, pietruszka, ogórek, jabłko, majonez, jajko (3)), mięta
Czwartek:
Śniadanie: pieczywo mieszane (1), masło (7), pasztet drobiowy z indykiem, ogórek, kakao (mleko (7), kakao, miód), ½ jabłka
Obiad: zupa pomidorowa z ryżem (koncentrat pomidorowy, marchew, pietruszka, seler (9), kurczak, ryż), ziemniaki paluszki rybne z pieca (Miruna (4), jajka (3), bułka tarta (1), olej rzepakowy), surówka z kapusty z kukurydzą i słonecznikiem, woda z cytryną
Podwieczorek: galaretka owocowa z jogurtem naturalnym (7), melon
Piątek:
Śniadanie: kasza manna (1) na mleku (7), bułka (1), masło (7), capresi (7), papryka, orzechy (8)
Obiad: zupa z soczewicy (soczewica, marchew, por, pietruszka, seler (9), koncentrat pomidorowy, ziemniaki), kopytka (jajka (3), mąka (1)), gulasz wieprzowy, mizeria (ogórki, jogurt naturalny (7)), kompot
Podwieczorek: kisiel, talarki (1), śliwki
Alergeny [.pdf, 181.78 kB]